Aturem l'ACTA!

                                                         ACTA (Tractat Comercial Anti-Falsificació) és un tractat internacional que busca establir nous estandards respecte al cumpliment dels drets de lstopactaa propietat intelectual. ACTA pretén crear un cos governamental aïllat de les organitzacions internacionals existents, incloent la OMC (Organització Mundial del Comerç), la OMPI (Organització Mundial de la Propietat Intelectual), i la ONU (Organització de les Nacions Unides).

Tot i que la major part de les negociacions i documents creats han sigut mantinguts en secret, pràcticament sense transparència, en les declaracions i els texts publicats i filtrats, s'entreveu que ACTA té el poder de violar la privacitat, les llibertats civils, el comerç legítim, la innovació i la llibertat a Internet. Alguns dels motius pels que et pot interessar fer front a aquesta iniciativa son:

 

+ Serà més difícil distribuir programari lliure. Si ACTA ilegalitza la transferència d'arxius i les tecnologíes P2P, la distribució de programari disminuirà, mentres el cost per compartir-lo augmentarà.  

 

+ Es dificultarà als usuaris de sistemes operatius lliures (Gnu/Linux). La reproducció de pel·lícules i música es veurà afectada amb la proposta de DRM (Gestió de drets digitals), que no es compatible amb el programari lliure.

 

+ Invadiran la teva privacitat. Ja que podrien buscar items (digitals i tangibles) en els teus objectius privats, que siguin piratejats, falsificats o violin els drets de propietat intelectual...

 

+ Podrien implementar control en fàrmacs genèrics. Això tindria un efecte devastador, especialment en els països del tercer món, on el preu dels medicaments és un dels problemes principals per erradicar malalties curables.

 

+ La privacitat a Internet no serà garantitzada. Els ISP’s (Proveedors de serveis d'Internet) podrien ser forçats a monitorejar el tràfic entre els seus clients i proporcionar dades de clients a la persona que poseeixi drets d'autor.

 

+ Aquest tractat no frena la pirateria. Aquest tractat només afectarà la gent ordinària, no l'intercanvi de productes piratejats. Aquells que exerceixin la pirateria trobaran altre forma de fer-ho. La censura provoca més actes ilegals, no els controla.

Internet és una font enorme de llibertat d'expressió genuina, i idees innovadores. És on es comparteix, es debat i es creen conceptes i crítiques. Internet és una plataforma vital que ens permet a nosaltres, ciutadants globals, li llibertat d'expressió.

Font original: http://www.anti-acta.com/

 

Campanya de fulletons informatius sobre l'amenaça ACTA, fotocopia i difón!

 

aturem_acta-web

 

Altres enllaços:

  • Folletons per web, fotocopia i impressió (català): aqui
  • Article "Detengamos el ACTA": aqui
  • Noticies sobre l'ACTA i referencies: aqui
  • Plataforma Anti-ACTA: aqui
  • Stop ACTA (anglès): aqui
  • Document confidencial filtrat a l'agost de 2010: aqui
 

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

 

Ens segueixes?